Spacer  

 
Line
Line
 AMAC forum HOUS Darko Belovic Hrvatu u BIH
       
Forum:

 
HRVATI- AMAC - HRVATSKI WEB PORTAL
 Srijeda, 28.9.2005
.
Podrska novinaru Josipu Jovicu
 
Ime i Prezime *:
E-mail *:
Ulica i broj:
Trg:
Poštanski broj:
Mjesto:
Država:
Telefon:
Telefaks:
Vasa poruka
      

Potpora novinaru Josipu Jovicu

Akademik Josip Pecaric, Zagreb

Neda Mestrovic, Austrija

Andrej Dujella, Hrvatska

"Još Hrvatska ni propala!"

Ivan Jurković, Pula

Dragi Josipe,
sigurna sam kako će tvoja gesta pokazati da je za opću dobrobit poželjno zastupati pravo javnosti.
Pobjedit će pravda i pravo.

Vesna Kukavica, Zagrev

Nedaj se Jovicu!

Boris Cavar, Zagreb


ISTINOM DO PRAVDE!

Ante Panadić, Kaštel Kambelovac, Hrvatska,


Puna potpora prijatelju!

Mario Marušic Široki Brijeg, BiH

www.croatianhistory.net/etf/jovic.html
www.croatianhistory.net

Darko Zubrinic, Zagreb, Croatia

Kad jedan sud krši statut, koji sam donosi, onda je upitno zbog čega je netko jednoj takvoj instituciji dao takve ovlasti. Kada organi jedne suverene države bezpogovorno izvršavaju naloge jedne takve institucije, ne mareći za vlastite propise, onda se, s pravom, trebamo zapitati tko je počinio pogrešku u prijenosu mandata na određene političke elite koji ovakve pogreške čine. Kad jedan novinar bude optužen zbog plasiranja istinitih informacija onda se pitamo nalazimo li se u eri demokracije ili eri diktature. Čin građanskog neposluha i osobnu hrabrost u povijesti su pokazivali jedino hrabri i odvažni ljudi. Jedan od takvih je zasigurno i Josip Jović.

Puna i bezuvjetna potpora gospodinu Josipu Joviću !!!

Ivan Zlopaša., Široki Brijeg, BiH

Ovo sto se radi sa hrvatskim novinarima je teska sramota kako Hrvatske tako i Haaga.

Podrzavam Jovica, Margetica i ostale novinare koji su digli glas za hrvatski narod i time stali na zulj nekim vladajucim strukturama.

Tome Anticic, znanstvenik iz Zagreba

Hvala Vam na svemu što ste učinili za informaciju Hrvata!
Vrijeme je da i mi Hrvati progledamo!
Uvijek ste bili na našoj strani i nikada niste pogazili opća načela u novinarstvu.
Vaše kolumne su putokaz svim hrvatskim novinarima kako i u svakom vremenu treba pisat istinu i samo istinu bez obzira koliko to teško bilo.
Šaljem Vam podršku i kao susjed s druge strane ove neprirodne granice iz grada Posušja i župe gdje ste i Vi sami kršteni.
VELIKO HVALA I NE DAJTE SE ŠUGI I IZDAJICAMA!

Darko Bago, Posusje, BiH

Poštovani gospodine Joviću,
Istina, pravda, ljubav i sloboda temeljne su vrijednosti svakog ljudskog bića. Vi ste kao pošten čovjek i izvrstan novinar živjeli i branili ova načela, posebno kad je u pitanju hrvatski čovjek kojemu su ta prava stoljećima ugrožena. To su ujedno i karakteristike pravog rodoljublja. Čestitam vam što se držite ovih neprolaznih načela. Vi ste žrtva nove bezdušne Imperije koja spomenuta načela nema, ne poznaje i ne vrednuje. Vas su odveli u Haag i čvrsto smo uvjereni da će te i tamo svjedočiti, a oni radi kojih ste optužen oni su išli u Haag da optuživati.
Čuvao Vas dobri Bog. Molimo za Vas.,

Krešo Puljić, Mostar, BiH

JOSIPE,
Tvoja žrtva daje smisao ....
Pokvareni moćnici i preko Tvojih leđa
iskaljuju svoju prijetvornost. Drži glavu visoko uzdignuto i ne kloni Duhom.

Ivica Jurković, Osijek, Hrvatska

Vlast koja po nalogu vanjskih ÄŤimbenika hapsi slobodoljubive i drĹľavotvorne novinare nije demokratska vlast.

I STA SE OD TAKOVE VLASTI MOGLO, I STA SE MOZE OCEKIVATI.

Svoju Punu Podrsku Dajem I JOSIPU JOVICU a i JAVNOM ILI TAJNOM udruzenju za POKRET protiv NEPRAVDI
i Josipu Jovicu i svim Generalima i svim Hrvatima.

P.S. Keserovic
Uz Tebe smo !

PAVAO SLAVKO KESEROVIC, VICTORIA - AUSTRALIA

Hloverku Novak inače posebno cijenim kao uspješnu voditeljicu emisije 'Otvoreno' ali smatram da je kod sinoćnje rasprave o opravdanosti pritvora novinara Josipa Jovića radikalno pogriješila u izboru gostiju; pogriješila je naime u izboru jednog jedinog, veoma opakog gosta, samodopadnog kolumniste Branka Mijića iz riječkog 'Novog lista'!

Tema emisije bili su 'pravni' i 'pravedni' aspekti uhićenja čovjeka koji niti je počinio kazneno djelo niti je pokazivao ikakvu namjeru bijega zbog tog, nalogom Carle del Ponte, podlo izmišljenog kaznenog djela.

Tim više što mu je supruga teško bolesna (na kemoterapiji je!) a tu činjenicu bi trebalo imati u vidu i naše demokratsko i neovisno pravosuđe, Mladena Bajića, Vesne Škare-Ožbolt iza kojih stoji i vrhovni nalogodavac Stipe Mesić! Ako zbog ničeg drugog onda zbog minimuma ljudske humanosti jednog civiliziranog i demokratskog društva kojem stremimo europskim stazama uljudbe. Opsirnije

dipl. Ing. Damir Kalafatić, Omiš.

Hvala svima koji su dali podrsku novinaru Josipu Jovicu, obavijestite i Vase prijatelje.

Neka vide da nas ima!

Urednistvo Hrvati AMAC

http://www.josip-jovic.hrvati-amac.com/

> > >

 
Line

Copyright @2003 - 2005 Hrvati AMAC forum.

   
 
Line

Hrvati AMAC

 

 

AMAC forum

AMAC ForumOESS

POVJERENIK za medije Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) Miklos Haraszti je od Haškog suda (ICTY)-u utorak zatražio puštanje na slobodu hrvatskog novinara Josipa Jovića.

Jovića, bivšeg glavnog urednika Slobodne Dalmacije, hrvatske su vlasti uhitile temeljem uhidbenog naloga ICTY-a od 28. rujna, nakon što se odbio pojaviti na sudu.

U pismu predsjedniku Haškog suda Theodoru Meronu, Haraszti se osvrnuo na slučaj sve četvorice hrvatskih novinara optuženih za nepoštivanje suda nakon što su objavili identitet i iskaz zaštićenog svjedoka na procesu protiv Tihomira Blaškića.

"U potpunosti poštujem instituciju zaštićenog svjedoka, no vjerujem da bi ICTY trebao djelovati u skladu s načelima slobode tiska ... a posebice smatram da bi ICTY trebao poštovati pravo javnosti na informaciju, kao i interes javnosti za nesmetanom raspravom o prošlim zločinima i sadašnjim vođama", kazao je Haraszti u pismu objavljenom na web-stranici OESS-a.

"U svakoj bi demokraciji činjenica da je vodeći političar svjedočio pred sudom bila od značajnog javnog interesa, i stoga prirodna tema izvještavanja. Nadam se da će se ova jednostavna istina uzeti u obzir kada se o novinarima budu donosile presude", dodao je predstavnik OESS-a. Također je kazao da je prema Europskom sudu za ljudska prava i sudskim praksama brojnih demokracija zatvaranje novinara neprimjerena kazna, a njezini jezoviti učinci sprečavaju svaku raspravu o javnim pitanjima.

Haraszti je pozvao predsjednika ICTY -a da izmijeni Članak 77 Pravilnika suda o postupcima i dokazima koji se odnosi na nepoštivanje suda, kako bi se primjenjivao samo na one dužnosnike koji su odgovorni za "curenje" povjerljivih informacija.