Spacer  

 
Line
Line
 AMAC forum HOUS Darko Belovic Hrvatu u BIH
       
Forum:

 
HRVATI- AMAC - HRVATSKI WEB PORTAL
 Srijeda, 28.9.2005
.
Podrska novinaru Josipu Jovicu
 
Ime i Prezime *:
E-mail *:
Ulica i broj:
Trg:
Poštanski broj:
Mjesto:
Država:
Telefon:
Telefaks:
Vasa poruka
      

Potpora novinaru Josipu Jovicu

Sadrzaj: Sa zanimanjem pratimo sva dogadanja.
Drzi se, uz tebe smo!

Alessandro Incarnati, Rapallo, Italija

,

Dragi Josipe,

Luka Podrug, cestit i casan covjek koji je uz Hrvatski Blok i HIP jedino svjetlo u ovom mraku gdje je izdaja naprofitabilniji posao.

Nije problem objavljivanje identiteta "tajnog svjedoka", vec sadrzaj, a sadrzaj je da tajni cinkaros optuziva zemlju kojoj je danas predsjednik za agresiju u BiH kako bi oprao sebe jer je za vrijeme "agresije" bio BROJ 2 u toj drzavi, bio najveci huskac rata i prvi akter govora mrznje: "Srbi ce odnijeti na opancima onoliko zemlje koliko su i donijeli".
Da nije bilo "agresije" i "agresora", ne bi se 500.000 Muslimana kupalo u "agresorskim" hotelima na Jadranu te pjevali "ovo nije nas rat" dok su raznorazne Solde, Zovke, Jurici, Skoke, Perici ginuli od Kupresa, Livna, Bugojna, Dervente, Konjica a istodobno Izetbegovica zena drzala politicke mitinge na Korculi u jednom od spomenutih "agresorskih" hotela.
Citavu istinu o "agresiji" o kojoj kokodace tajni svejdok mozete procitati ovdje:
http://www.hrvatski-blok.hr/doc1/PolitickaSudbina-kb.pdf

Josip Jovic, je jedan od malobrojnih HRVATSKIH novinara u Hrvatskoj koji se bune da nam u Zagrebu sjede Stanimirovic i Gajica, a u Rijeci Norac. Cini mi se da nisam vidio nikada pripadnika Al-Kaide u americkom kongresu ili britanskom Houseu.
Luka Podrug je dobro rekao, optuznice sastavlja rezim Mesic-Sanader-Stanimirovic-Racan a zapovjed i potpis stize iz londonsko-washingtonskih loza.

Boze, blagoslovi nas i daj nam snage !

Hrvati Herceg-Bosne uz Josipa Jovica i SVE hrvatske novinare !

ZA HRVATSKU I KRISTA

Herceg Bosna

U ZNAK SOLIDARNOSTI


Pridružujem se svim slobodoumnim Hrvatima i Hrvaticama, građanima Hrvatske i Svijeta, koji su smogli hrabrosti u ime pravde te ljudskog dostojanstva dići glas u obranu hrvatskog novinara JOSIPA JOVIĆA i još petorice hrvatskih novinara.

Ako su argumenti istine i dosljedno poštivanje novinarske etike,
a kojih su se sada optuženi novinari u svome radu pridržavali - grijeh, zar nije veći i neoprostiv grijeh onih, koji gaze istinu i svojim podaničkim savijanjem kralježnice pred tuđinom priznaju njegova dvostruka, nedobronamjerna mjerila pravde i tako
kaljaju obraz čitave Hrvatske ?

U svoje osobno ime imam pravo reći da su postupci, premda legalno izabranih, hrvatskih vlasti prema od strane den haaškog suda optuženim hrvatskim novinarima nepravedni, nepromišljeni, nevjerodostojni te da ih ni sadašnje ni buduće generacije neće moći oprostiti, tim više što su upereni protiv čovječnosti, protiv vlastitoga naroda, protiv ljudskog dostojanstva , protiv moralnih načela, slobode, demokracije ali i protiv suverenosti Republike Hrvatske.

Sanjala sam Hrvatsku "u kojoj nema straha od riječi ni od djela", Hrvatsku "bez tamnica za duh slobode", "Hrvatsku ljudskoga lika" ("Za Hrvatsku"). Pa zar je i moj san bio grijeh? Zar ćemo sve one, koji su se borili, umirali i izborili slobodnu Hrvatsku- proglasiti grješnicima ? Solidarizirajući se s nevino optuženim hrvatskim novinarima, još uvijek vjerujući u sretniju
Hrvatsku, iskreno podupirem sve neustrašive glasove koji zahtijevaju njihovu slobodu.


12.listopada 2005. prof.Malkica Dugeč, Stuttgart

HRVATSKA ČISTA STRANKA PRAVA " Novinaru Josipu Joviću daje javnu i bezrezervnu podršku u njegovoj pravednoj borbi protiv protiv zla koje se nadvilo nad njega i cijeli hrvatski narod, a to potvrđuje i člancima na svojim službenim stranicama:
www.hcsp.hr
Nažalost naša priopćenja podrške Josipu Joviću "Hrvatske" novine ne žele ili ne smiju objavljivati:

Marko Gudel

Josip Jović je jedan od rijetkih hrvatskih novinara koji piše istinu.Hrvatska ima vrlo malo novinara. Većina novinara u Hrvatskoj su političke prostitutke, ljudske mizerije i strani plaćenici. Josip Jović nije uhićen radi otkrivanja identiteta izdajnika i trenutačnog predsjednika Stevana Mesića, već radi objave sadržaja toga izdajničkog lažnog svjedočenja nezapamćenog u ljudskoj povijesti. Kako su poltroni i strane sluge na vlasti dužni provoditi "Akcijski plan" napisan od engleske obavještajne službe, jer ih inače gospodari ne bi ni doveli ni održavali na vlasti, oni ušutkavaju svaki glas istine, razuma, gaze ponos i dostojanstvo naroda i razgrađuju temelje Hrvatske države.
Izdajnik Mesić i poltron Sanader stoje iza optužnice Joviću i ostalim novinarima, Gotovini i ostalim generalima. Optužnice se pišu u Zagrebu, a samo potvrđuju u Haagu.
"U zemlji slijepih vid je kontrarevolucija" naslov je prvog priopćenja kojega sam u ime HČSP- a poslao svim medijima povodom progona Josipa Jovića, a " Otvoreno pismo hrvatskim poltronima", naslov je drugog priopćenja, jasno niti jedno priopćenje nije objavljeno u niti jednim tzv. hrvatskim medijima, jer Hrvatska osim časnog Hrvatskog lista i nema svoje medije. Navedeni prosvjedi protiv staljinističkog progona novinara od strane poltrona na vlasti objavljeni su na stranici: www.hcsp.hr.
Kao vijećnik grada Splita tražio sam od Gradskog vijeća prihvaćanje izjave o puštanju na slobodu Josipa Jovića, što nije prihvaćeno jer je svih šest vijećnika HDZ-a naravno sa vijećnicima SDP-a i HNS-a glasalo protiv. Taj isi splitski HDZ neka se zna glasuje protiv Ante Gotovine i protiv amnestije za hrvatske branitelje koja je dodjeljena četnicima.
Juda je izdao Isusa, hrvatske Jude su izdali Hrvatsku, Gotovinu, Jovića... a u splitskom sudu ima dovoljno Poncia Pilata. Prvi je kvazisudac Cambi, danas mu se pridružilo izvanraspravno vijeće, ostali su ionako zauzeti montiranim političkim procesom u Lori... i krug izdaje i izdajnika je zatvoren.
Razlika između Hrvatske i svih normalnih država u svijetu je u tome što je svugdje na svijetu izdajnik PREZREN, samo je u Hrvatskoj izdajnik PREDSJEDNIK.
Stoga uz punu podršku Josipu Joviću i još veći prijezir prema izdajnicima i poltronima na vlasti i u sudstvu, a posebno u novinarstvu, mislim da je došlo vrijeme da i slijepci progledaju, makar je u zemlji slijepih vid kontrarevolucija, makar je na djelu akcijski plan i makar su svi koji progledaju kandidati za zatvor.
Dužni smo progledati radi Vukovara i Škabrnje, radi Norca i Gotovine, radi Jovića i Marijačića. Dužni smo ljudskim mizerijama moralnim ništicama, političkim nakazama koji su instalirani na sve funkcije u Hrvatskoj javno reći : PREZIREMO VAS HRVATSKI POLTRONI.
Dragi Josipe, izdrži ovu kalvariju, bio si i ostani čovjek, sjeti se blaženog Stepinca, a mi ćemo skinuti maske novim Jakovima Blaževićima.

Luka Podrug, , Split

Moje vidjenje: Hrvati su cinili greske u Domovinskom ratu. To priznajemo. Srbiji na celu s JNA nije odgovarao raspad Jugoslavije jer je vladao slogan: Trepca radi - Beograd se gradi. Tako je bilo sa razvijenima poput Slovenije i Hrvatke. Razvijeni su radili, a novci isli u Beograd. Slovenija i Hrvatska nisu vise vidjeli svoj interes u takvoj zajednici i zeljele su mirno izici iz te zajednice. Srbija i JNA su znale sto ce se dogoditi ako Hrvatska i Slovenija izidju i zato su krenule i rat. Ne rat nego "zvjersko" (takvo nesto ne rade zvjeri vec ljudi sa zlim duhom) razaranje i unistavanje svega sto nije Srpsko. Na primitivan nacin sve su unistavali sto nije njihovo. U pocetku se Hrvatska nije imala cime braniti, a Srbi i JNA su cinicno razarali Hrvatsku. Kad je Hrvatska vojno ojacala tada je pokazala svoju snagu, jedinstvo i moc i oslobodila svoju zemlju. To je ucinila veoma profesionalno i korektno. Istina je da je bilo osvete i za to ce Hrvati snositi posljedice ako treba. Medjutim, gospodo iz medjunarodne zajednice, najprije izvedite pred sud vase politicare koji nisu sprijecili ovaj rat na tlu Hrvatske i Bosne, potom izvedite pred sud i posteno osudite vojene promatrace koji su bili sudionici pokolja u Skabrnji, Vukovaru, Dubrovniku, Zupanji, Osijeku, Srebrenici i ostalim mjestima. Osudite sve starjesine JNA, agresore na Hrvatsku i Bosnu. Kad to casno i posteno napravite tada samo kazite: Hrvati na vama je red, i tada ce vam se svi Hrvati prijaviti pa ih sudite pravo i posteno. Tada cemo Vam donjeti kosti pokonjeg predsjednika Tudmana i njemu sudite, kosti branitelja Vukovara i njima sudite, sve nepokretne i osakacene branitelje Hrvatske, pa njima sudite. A na kraju ce povorku predvoditi hrvatski junaci, generali Gotovina, Krsticevic, Ademi, Domazet i ostali. Hrvatska je casno i posteno branila i obranila svoje. To svi moraju priznati. I Josip Jovic brani Hrvatsku. Svi koji su branili Hrvatsku branili su je na Hrvatskom tlu. Zar je to grijeh? Mi smo ponosni sto smo obranili svoje, mi !
smo pono
sni na svoje branitelje, mi se ponosimo nasom Lijepom domovinom. Razumjemo i ostale. Ali gospodo dozvolite nam da budemo svoji na svome. Znamo da se nekima ova zemlja i njeni nacini zivota ne svidjaju. Molimo ih neka Hrvatsku ostave na miru ili neka potraze srecu na drugom mjestu. Zasto bi Hrvati poslije Zidova trebali biti drugi narod rastrkan po svijetu. Ako je to Bozje poslanje, i to cemo prihvatiti, ali u Bozjoj ljubavi i radosti. Bog ima plan s Josipm Jovicem. Molimo da se ostvari.

Zlatko Vrljicak. Zagreb

Hvala svima koji su dali podrsku novinaru Josipu Jovicu, obavijestite i Vase prijatelje.

Neka vide da nas ima!

Urednistvo Hrvati AMAC

http://www.josip-jovic.hrvati-amac.com/

> > >

 
Line

Copyright @2003 - 2005 Hrvati AMAC forum.

   
 
Line

Hrvati AMAC

 

 

AMAC forum

AMAC ForumOESS

POVJERENIK za medije Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) Miklos Haraszti je od Haškog suda (ICTY)-u utorak zatražio puštanje na slobodu hrvatskog novinara Josipa Jovića.

Jovića, bivšeg glavnog urednika Slobodne Dalmacije, hrvatske su vlasti uhitile temeljem uhidbenog naloga ICTY-a od 28. rujna, nakon što se odbio pojaviti na sudu.

U pismu predsjedniku Haškog suda Theodoru Meronu, Haraszti se osvrnuo na slučaj sve četvorice hrvatskih novinara optuženih za nepoštivanje suda nakon što su objavili identitet i iskaz zaštićenog svjedoka na procesu protiv Tihomira Blaškića.

"U potpunosti poštujem instituciju zaštićenog svjedoka, no vjerujem da bi ICTY trebao djelovati u skladu s načelima slobode tiska ... a posebice smatram da bi ICTY trebao poštovati pravo javnosti na informaciju, kao i interes javnosti za nesmetanom raspravom o prošlim zločinima i sadašnjim vođama", kazao je Haraszti u pismu objavljenom na web-stranici OESS-a.

"U svakoj bi demokraciji činjenica da je vodeći političar svjedočio pred sudom bila od značajnog javnog interesa, i stoga prirodna tema izvještavanja. Nadam se da će se ova jednostavna istina uzeti u obzir kada se o novinarima budu donosile presude", dodao je predstavnik OESS-a. Također je kazao da je prema Europskom sudu za ljudska prava i sudskim praksama brojnih demokracija zatvaranje novinara neprimjerena kazna, a njezini jezoviti učinci sprečavaju svaku raspravu o javnim pitanjima.

Haraszti je pozvao predsjednika ICTY -a da izmijeni Članak 77 Pravilnika suda o postupcima i dokazima koji se odnosi na nepoštivanje suda, kako bi se primjenjivao samo na one dužnosnike koji su odgovorni za "curenje" povjerljivih informacija.